İzmir’de AVM’deki sahipsiz köpek 3 yaşındaki Elif’e saldırdı
İzmir’de AVM’deki sahipsiz köpek 3 yaşındaki Elif’e saldırdı
I·zmir’in Kars¸ıyaka ilc¸esinde alışveriş merkezinde sahipsiz bir ko¨pek, annesi ile birlikte alışverişe gelen 3 yas¸ındaki Elif’e saldırıp dudagˆını ısırdı. Korku dolu anlar yaşayan çocuğun ailesi ise olay sonrası köpeği barındıran alışveriş merkezi ve mağazadan şikayetçi oldu.
Olay, 2 Mart Pazar günü saat 18.00 sıralarında, Karşıyaka ilçesinde bulunan Hiltown AVM’deki H&M mağazası önünde meydana geldi. AVM’ye giden Esra Erdoğan ve 3 yaşındaki kızı Elif Dua Alpaydın mağazaya girdi. Bu esnada Elif Dua, mağaza girişindeki koltukta bulunan köpeği sevmek için yanına gitti. Bir anda çocuğa saldıran köpek, Elif’in yüzüne hamle yaparak dudak kısmını ısırdı, patisiyle alnını çizdi. Elif’in annesi can havliyle kızını köpekten kurtardı. Büyük korku yaşayan ve köpek saldırısına yaralanan Elif, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Küçük çocuk pansuman ve tedavinin ardından taburcu edilirken, aile sahipsiz köpeği barındıran Hiltown AVM ve H&M mağazasından şikayetçi oldu.
AVM gibi güvenli sanılan yerde bu nasıl olabiliyor
Olay anını anlatan Elif Dua Alpaydın’ın annesi Esra Erdoğan, "Olay pazar günü her zaman gittiğimiz Hilltown AVM’de oldu. H&M mağazasının girişinde koltukta yatan köpeği görünce kızım onu sevmek istedi. Köpeğe elini uzatır uzatmaz hayvan havlayarak kızımın yüzüne doğru saldırdı. O an çok büyük bir korku yaşadık ve kızımı köpekten kurtardım. O an çığlık attım, büyük bir korku yaşadım ve kızımın dudağının üstünde diş izlerini gördüm. Benim çığlıklarımı duyunca AVM güvenliği geldi ve durumu onlara anlattım. Sonra AVM’deki sağlıkçılar geldi ve bir şey yapamayacaklarını hastaneye gitmemiz gerektiğini söylediler. Ben panikle hemen babasını aradım ve ardından şikayet etmek için polisi aradık. Polis de ‘Bizim işimiz değil bu, zabıta ile görüşmeniz gerekiyor’ dedi. Yani Hilltown gibi bir yerde, alışveriş merkezleri gibi güvenli bir ortamda nasıl oluyor da böyle bir şey olabiliyor. Ben anlayamıyorum" dedi.
"Saldırgan bir köpeğin burada ne işi var"
Saldırgan köpeği barındıran AVM ve mağazaya tepki gösteren anne Esra Erdoğan, "Kızımı hastaneye götürdük ve kuduz aşısını oldu. Daha sonra da tekrar bir aşı olacak ve 4 doz aşı olacak. Yani gerçekten ben anlayamıyorum, saldırgan köpeğin alışveriş merkezinde ne işi var? Güvenlikle konuştuğumda köpeğin kendilerine de saldırdığını, ‘Kovalıyoruz, yine geliyor, ne yapalım’ dediler. Bunu bir güvenlik söylüyor. Madem köpeği dışarı atamıyorsun, saldırgan bir köpeğin burada ne işi var? Ben çocuğumun yanındaydım, yakındım ki onu oradan çekebildim. Yakınında olmasaydım tüm yüzünü parçalayabilirdi de. Benim kızım şu an travma yaşıyor. Hayvanları seven bir kızdı ama dün gece geldi ve ‘Annem benim yanımda yat, korkuyorum, odamda kedi ve köpek var diyor. Hayvanları seven kızım belki artık hayvan sevemeyecek. Psikolojik destek alacağız" diye konuştu.