Kastamonu Üniversitesi’nin 2023 yılında 25 TÜBİTAK projesi kabul edildi
Kastamonu Üniversitesi’nin 2023 yılında 25 TÜBİTAK projesi kabul edildi
Kastamonu Üniversitesi, 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nın 2023/III. dönem açıklanan proje sonuçlarına göre 7 projesi daha kabul edildi. Üniversitenin 2023 yılında toplam 25 projesi kabul edilmiş oldu.
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nın 2023/III. dönem açıklanan proje sonuçlarına göre 7 projesi kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. 2023 yılında TÜBİTAK 2237-A’da Kastamonu Üniversitesi’nin toplamda 25 projesi kabul edildi.
TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı’nın 2023/III. döneminin proje sonuçlarına göre akademisyenler tarafından hazırlanan 7 proje kabul edildi.
2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi-Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin İçli tarafından yürütülen “Bilimsel Çalışmalarda Analitik Metot Seçimi, Validasyonu/Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi” isimli proje kabul edildi. Proje çerçevesinde verilecek eğitim programı 31 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
TÜBİTAK tarafından onaylanan ikinci projede ise Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik’in “Biyolojik Veri Tabanları ve Biyoinformatik Alanında Kullanılan Analiz Yöntemleri Eğitimleri” ise 16-18 Nisan 2024 tarihleri arasında verilecek.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Havva Kaçan, “Afetlerde Özel Gereksinimli Çocuklar ve Ailelerine Yönelik Psikolojik İlk Yardım (PİY) Eğitimi” isimli proje TÜBİTAK tarafından verilen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteğini almaya hak kazandı. Söz konusu projenin etkinlikleri 7-8 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Orman Fakültesi-Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Osman Emre Özkan “Ormanlarda ve Ahşap Yapılarda Yangın Afeti Eğitimi” projesi TÜBİTAK’tan destek alarak 6-9 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek.
Sosyal bilimler alanında kabul edilen projeler arasında yer alan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülüğünü yaptığı “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu Olarak İnsani Yardım Lojistiğinin Rolü” isimli çalışmanın etkinlikleri ise 15-18 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Nihal Aydın’ın proje yürütücüsü olduğu ve etkinliklerin 28-29 Mart 2024 tarihinde gerçekleşeceği “Sağlık Bilimleri Alanındaki Öğrencilere Yönelik Afetlerde Sağlık Hizmetleri” ile ilgili TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi projesi kabul edildi.
Son olarak Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin’in “İklim Değişikliği Temelinde Orman Ekosistemlerindeki Değişimleri Anlama Kursu” isimli proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
Kastamonu Üniversitesi’nin 2023 yılında kabul edilen TÜBİTAK 2237-A proje sayısı 25 oldu.
2023 yılında TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde toplam 25 proje kabul edildi. Program çerçevesinde TÜBİTAK projelerinde 3. çağrıda kabul edilen proje sayısı 7 iken 2023/II çağrıda 8 akademik personelin başvurusu kabul edildi. 6 Şubat 2023 depremi ardından açılan çağrıya başvuran 6 akademisyenin projesi kabul edilirken yılın başında açıklanan 2023/I çağrısında ise 4 akademisyen TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.
2023 yılında Orman Fakültesi’nden 11, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 4, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 3, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden 3, Eğitim Fakültesi’nden 2, Fen Fakültesi’nden 1 ve Tosya MYO’dan 1 olmak üzere toplamda 25 TÜBİTAK 2237-A projesi kabul edildi.
“Proje başarı grafiğimiz daha da yükselecek”
Çağı yakalayan bir eğitim anlayışını benimsediğini ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarının, akademisyenlerin güncel ve nitelikli konulardaki çalışmalarının bir yansıması olduğunun altını çizdi.
Ayrıca Rektör Topal, program çerçevesinde verilen eğitimlerin gelecek projelerin alt yapısını hazırladığını dile getirerek, gelecek yıllarda Kastamonu Üniversitesi’nin proje başarı grafiğinin daha da yükseleceğini vurguladı.
Türkiye’nin AR-GE, proje ve nitelikli eğitim çalışmaları ile ilgili projelere verdikleri destekler ve teşvikleri için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür eden Rektör Topal, projesi kabul edilen akademisyenleri de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.