Meram Belediyesi, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran projelerle umudun adı oldu
Meram Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çeşitli projelerle ilçede umudun ve mutluluğun kaynağı oldu...
Meram Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çeşitli projelerle ilçede umudun ve mutluluğun kaynağı oldu. Özellikle engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, yaşam kalitelerini artırmak ve ailelerine destek olmak amacıyla başlatılan birçok yenilik, takdir topladı.
DOSD MERAM İLE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMALAR
Meram Belediyesi’nin, down sendromlu bireyler için kurduğu Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), ülke genelinde örnek bir model haline geldi. Meram’ın Durunday Mahallesi’nde bulunan merkez, modern yapısı ve işlevselliği ile dikkat çekiyor. Eğitim birimleri, rehabilitasyon alanları, spor atölyeleri ve dinlenme alanlarıyla, down sendromlu bireylerin dil ve motor becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, merkezde aileler için düzenlenen seminerler ve eğitim atölyeleri, bireylerin gelişim sürecini destekliyor. Meram Belediyesi, DOSD Meram’ı daha da genişleterek, spor yapma ve iş fırsatları sunma yönünde yeni projelerle engelli bireylere katkı sağlamayı sürdürüyor.
ENGELLİ NAKİL ARACI VE ŞARJ İSTASYONLARI İLE HAYAT KOLAYLAŞIYOR
Meram Belediyesi, Engelli Nakil Aracı ile ilçede önemli bir açığı kapatarak, tekerlekli sandalyeye bağımlı engelli bireylerin hastane randevularına ulaşımını kolaylaştırdı. Ayrıca, kurulan akülü araç şarj istasyonları ile engelli vatandaşların ulaşımını daha da kolaylaştıran Meram Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen şarj istasyonları ile önemli bir hizmet sunuyor. Meram Belediyesi Hizmet Binası, Meram Devlet Hastanesi, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi gibi noktalarda bulunan şarj istasyonları, engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor.
SPOR VE EĞİTİMDE DESTEK
Meram Belediyesi, engelli bireylerin spor yapmalarını desteklemek amacıyla çeşitli projelere de imza atarak, ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılar elde eden sporcular yetiştirdi. Belediye ayrıca, Konya’nın ilk Millet Kıraathanesini açarak, görme engelli bireyler için özel bir bölümü de hizmete sundu. Kıraathanede, görme engelliler kitap okuyabiliyor, çeşitli aktiviteler gerçekleştirebiliyor ve araştırmalar yapabiliyorlar.
BAŞKAN KAVUŞ: “ÖZEL BİREYLERİMİZE YILIN HER GÜNÜNÜ AYIRIYORUZ”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Engelli bireylere eğitim, sağlık ve istihdam olanakları sağlanmasının bir insan hakları meselesi olduğunu ifade eden Kavuş, Meram Belediyesi’nin engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran projeleriyle onlara her zaman destek olmayı sürdüreceklerini belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle açıklamada bulunan Başkan Kavuş, “Biz özel bireylerimize yılın bir gününü değil, her gününü ayırma gayretindeyiz” diyerek, toplumsal farkındalığı artırmaya devam edeceklerini vurguladı.