Savunma sanayiinden önemli isimler İKAF’24’te öğrencilerle buluştu
Savunma sanayiinden önemli isimler İKAF’24’te öğrencilerle buluştu
İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) kapsamında düzenlenen “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” staj ve işe alım paneli Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi.
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (HAVELSAN), Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) ve TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEİ)’den temsilcilerin yer aldığı söyleşide Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli moderatörlüğü üstlendi.
“Yetenek Programlarımız ile daha da başarılı olmayı hedefliyoruz”
ASELSAN’ın 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli ve özgün teknolojiler ile donatılması amacıyla kurulduğuna vurgu yapan ASELSAN Uzman Yarımcısı Fatma Büşra Bozdoğan, panelde şunları söyledi: “Uluslararası ölçekte faaliyetler gösteren Türkiye’nin en önemli savunma sanayii firmalarından biriyiz. Bu doğrultuda yetenek programlarımız ile birlikte hem kariyer hedefleri olan öğrencilere ulaşıyoruz hem de staj imkânları ile iş hayatına hazırlıyoruz.”
“Bir şirkete gelmeden önce yapılacak en önemli şey o şirketi tanımaktır”
HAVELSAN İşe Alım Uzmanı Fatma Hilal Karatay ise şirket bünyesinde bulunan personel ve iştirak bilgilerini verdikten sonra, “41 yıldır hem kamuya hem de silahlı kuvvetlere hizmet veriyoruz. Türkiye dışında Azerbaycan ve Endonezya gibi ülkelere de ürünlerimizi pazarlıyoruz. Yapay zekâ, veri teknolojileri ve radar gibi alanlarda da ürünlerimiz mevcut. Siz değerli öğrencilerin burada önemli bilgiler edinerek fikir sahibi olmanız çok önemli.” dedi.
“İnsanların bir araya gelmesi çok önemli”
Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere ürünler ürettiklerini ve milli savunma çözümleri odaklı olduklarını söyleyen ROKETSAN İşe Alım Kıdemli Uzmanı Muhammet Tayyip Balcı, “Bizim misyonumuz ülkemizin küresel güç olma hedefi ve milli savunma çözümleri doğrultusunda ROKETSAN çalışanları ve paydaşları için değer oluşturmak. Vizyonumuz ise ülkemizin özgün, güvenilir ve çığır açan roket ve füze çözümleri lideri olmak. Çalışma alanlarımız yoğun olarak mühendislik disiplinleriyle ilgili. Sizleri gelecekte aramızda görmekten mutluluk duyarız.” şeklinde konuştu.
“Yenilikçi teknolojiler için yetenekli ve sürekli gelişime açık insanlara ihtiyaç var”
STM Öğrenme ve Gelişim Lideri Levent Okçu ise konuşmasında şunları söyledi: “Askeri denizcilik, İHA, uydu, uzay, askeri havacılık, sivil havacılık ve bilişim sistemleri gibi çok çeşitli yelpazede etkin olan bir şirketiz. İş yeriniz sahip olduğunuz vaktin çoğunu geçirdiğiniz yere dönüştüğü için sosyal anlamda da verimli bir yer olması gerek. Kendi bünyemizde staj ve işe alım sürecindeki arkadaşlarımıza bunları sağlayarak mutlu bir kariyer geçirmelerini hedefliyoruz. Yetenekli ve yetkin kişiler ile birlikte daha güzel işler başaracağımıza inanıyoruz.”
“Stajyerlerimizin her süreçte yanındayız”
Eğitim ve staj programlarının ardından işe alım süreçleri hakkında panelde bilgiler veren TEİ İnsan Kaynakları Eğitim Lideri Birgül Ay ise “Askeri ve sivil uçak motorları üreten şirketimizin bünyesinde birçok staj ve eğitim programı bulunmakta. Eğitim hayatı devam ederken bizimle birlikte staj yapma imkânı bulabilir ve yenilikçi anlayış ile kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.
“Günümüz havacılığının temellerini oluşturduk”
TUSAŞ Yetenek Kazanım Uzmanı Begüm Demir, “Türkiye’nin savunma sanayii alanında dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kurulan şirketimiz daha sonra savaş uçağı ihtiyacı ortaya çıkınca bu konuda adımlar atmıştır. Türkiye dışında başka ülkelerde de şubelerimiz bulunmakta. 15 bin kişinin üzerinde çalışanımız bulunuyor. Sizler de bizimle çalışmak isterseniz staj ve iş başvuruları yapabilirsiniz.” dedi.
Yoğun katılımlı “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” paneli soru cevap kısmının ardından sona erdi.