Türkiye'nin gıda devi Konya Şeker açıkladı: Borcumuz kalmadı!
Konya Şeker, Soma Termik Santrali’nin kredi borcunu tamamen kapattı...
Konya Şeker A.Ş. 22 Haziran 2015 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan devraldığı Soma Termik Santrali’nin kredi borcunu, bankalarla yapılan anlaşmalar sonucunda tamamen ödeyerek kapattığını açıkladı.
31 Aralık 2024 itibarıyla, santralin Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) dışında hiçbir kamu kurumuna borcunun kalmadığı belirtildi. Konya Şeker, Soma Termik Santrali'ne ilişkin herhangi bir kamu veya özel sektöre borcunun bulunmadığını, TKİ’ye olan borç yükümlülüğünün ise Soma Termik Santral ve Elektrik Üretim AŞ’ye ait olduğunu açıkladı.
KONYA ŞEKER SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DUYURDU
Konya Şeker’den yapılan açıklama şu şekilde: “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 22 Haziran 2015 tarihinde Konya Şeker A.Ş. tarafından devralınan Soma Termik Santrali'nin kredi borcu, bankalar ile yapılan anlaşma sonucunda tamamen ödenerek kapatılmıştır. 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle Soma Termik Santrali'nin TKİ dışında hiçbir kamu kurumuna borcu kalmamıştır. TKİ'ye olan borç yükümlülüğü Soma Termik Santral ve Elektrik Üretim A.Ş'ye aittir. Konya Şeker A.Ş'nin Soma Termik Santrali'nden dolayı kamu veya özel sektör dahil olmak üzere hiçbir kurum, kuruluş veya kişiye borcu ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Türkiye'nin üreten gücü Konya Şeker, bağlı işletmelerinde üretilen Torku markası ile gıda alanındaki başarısını Türkiye ve ihracat pazarında kanıtlamış olup ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir. Konya Şeker, bundan sonraki süreçte de üretim tesislerinde kapasite artırma yatırımlarıyla daha da büyüyerek gıda alanında başarılarını taçlandırıp tarımsal üretimde de çiftçimizin yanında olmaya devam edecektir.”