Bahçelievler’de yıkılan okul yapılmadı öğrenciler mağdur oldu
Bahçelievler’de 6 Şubat depreminin ardından yapılan incelemelerde çürük olduğu ortaya çıkınca yıkılan ilkokulun öğrencileri yaklaşık 2 yıldır taşımalı eğitimle başka okula gidiyor. 1 yıl içinde yapılacağı söylenen okulun molozları dahi kaldırılmayınca imza toplayan veliler, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Bahçelievler Mustafa Kemal İlkokulu 6 Şubat depreminden sonra yapılan incelemenin ardından çürük raporu verilen okullar arasında yer aldı. Bunun üzerine okul iddiaya göre, 1 yıl içerisinde yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Öğrenciler ise taşımalı olarak çevredeki okullarda eğitim görmeye başladı. İlkokul öğrencileri her gün yıkılan okulun bahçesinde toplanıp gelen servislere binerek yeni okullarına gidiyor. Yıkımın üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen molozlar kaldırılmayınca veliler tepki gösterip imza topladı. Mağdur olduklarını dile getiren veliler, okulun yeniden yapılmasını taşımalı eğitim ile sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Veliler, yıkımdan sonra yerlerde kalan cam ve fayans parçalarının çocukların ellerini kestiğini ifade etti. Özellikle kış mevsiminde ve yağmurlu havada çocukların daha fazla sıkıntı çektiğini ifade eden veliler, çocukların eski okul bahçesinde çamurdan kirlenen kıyafetleriyle okula gittiği için de mağdur olduklarını anlattı. Sıkıntılarını dile getiren veliler yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
“Yetkililerin en yakın zamanda okulumuzu yapılmalarını istiyoruz”
Okulun yıkıldıktan sonra söylenen sürede yapılmadığını dile getiren veli Tuğba Özdemir, “6 Şubat depreminden sonra okulumuzda güçlendirme yapılmasını bekliyorduk ama depreme dayanıklı olmadığı için yıkım yapıldı. Bize Şubat ayında tekrar teslim edileceğini söylediler ama hiç bir gelişme olmadı. Çocuklar molozların içerisinde servislerle başka okula gitme mücadelesi yaşıyor. Alanda ışıklandırma olmadığı için, bu boş alanı otopark olarak kullandıkları için mağduriyet yaşıyoruz. Öğrenciler servislerle giderken mağduriyetler oluyor. Yetkililerin en yakın zamanda okulumuzu yapılmalarını istiyoruz. Velilerle birlikte bir dilekçe yazdığımız dilekçeleri en yakın zamanda valiliğimize teslim edeceğiz” dedi.
“Okulumuz yıkıldıktan sonra molozlar kaldırılmadı”
Çocukların molozlar ve çöplüğün içerisinde servislere binerek yeni okula gittiğini söyleyen veli Gülçin Eda Aktürk ise, “Okulumuz yıkıldıktan sonra molozlar kaldırılmadı. Çocuklar bu molozların ve çöplüğün içerisinde servislere binerek yeni okula gidiyor. Çocuklar burada çok zorluk çekiyor. Yağmur yağınca üstleri başları çamur oluyor, burada çöplerle oynuyorlar. Yerlerde inşaattan kalma cam kırıkları ve fayanslar var. Çocukların elleri kesiliyor, dizleri kanıyor, üstleri yırtılıyor. Çocuklar burada kirlenen üstleriyle okula gidip eğitim görüyorlar. Okul ile evlerimiz arasında çok mesafe olduğu için bir şey olduğunda velinin okula yetişmesi uzun sürüyor. Servislerle başka okula taşındığımız için son dersimiz kaldırıldı. Çocuklar son derse girmek yerine tekrar buraya tahliye oluyor. Okulumuzun bir an önce yapılıp teslim edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Buradan başka okula giderken zorlanıyoruz”
Başka okula giderken zorlandıklarını belirten öğrenci Merve Akkurt, “Okulumuzu yıktılar, yapmıyorlar. Biz buradan servisle başka bir okula gidiyoruz. Mağduruz, okulu yapmalarını istiyoruz. Çöplük içindeyiz. Buradan başka okula giderken zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Okulumuzun yeniden yapılmasını çok istiyoruz ama yapmıyorlar”
Okulunun yeniden yapılmasını çok istediğini söyleyen öğrenci Zümra Duru Özdemir ise “Okulumuzu depremden dolayı yıktılar. Her taraf taşlarla doldu. Okulumuzun yeniden yapılmasını çok istiyoruz ama yapmıyorlar. Buradan başka bir okula servisle ya da annemle yürüyerek gidiyorum. Zorlanıyorum” diye konuştu.
“Okulumuzu çok özledik”
Okulunu özlediğini dile getiren öğrenci Yavuz Selim Özlük ise “Okulumuzu çok özledik. Yıkıldığı için çok üzülüyoruz. Yapmıyorlar. Yapılmasını çok istiyoruz. Servisle giderken çok zorlanıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.