Batman’da 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı

9 Şubat 2025 11:56

Batman’da 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Batman’da 5 yıllık husumet barışla sonuçlandı
?v=1
Batman’ın Gercüş ilçesinde 5 yıl önce bir kişinin öldüğü kavga sonucu iki aile arasında başlayan husumet, barışla sonuçlandı.
İlçede 5 yıl önce iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada, tarafları ayırmaya çalışan Ercan Aslan, aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirmişti. Olayın ardından Aslan ve Yılmaz aileleri arasında husumet başladı.
Yaklaşık 5 yıldır süren husumet, araya giren siyasetçiler ve bölgenin ileri gelenlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı. Gercüş Taziye Evi’nde yoğun katılımın olduğu barış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Aslan ve Yılmaz aileleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek dualar eşliğinde tokalaşıp barıştı. Törene katılan vatandaşlar da bu barışın bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Etiketler :
Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +