DTO’da ücretsiz eğitimler son sürat devam ediyor
Denizli Ticaret Odası’nda (DTO), mesleki eğitim öğretmenlerine, dijital dönüşümün mesleki eğitim üzerindeki etkileri anlatıldı.
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) çerçevesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan IQVET-III programı kapsamında DTO Konferans Salonu’nda Dijital Dönüşümün Mesleki Eğitim Üzerindeki Etkileri Semineri gerçekleştirildi. PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı, “Dijital Dönüşüm Nedir?”, “Sektörel Dijital Dönüşüm Örnekleri”, “Dijital Dönüşümün Mesleki Eğitime Etkisi”, “Dijital Eğitim Araçları ve Metodolojileri”, “Yapay Zekâ Destekli Öğrenme Araçları”, “Yapay Zekâ Tabanlı Kişiselleştirilmiş Öğrenme Platformları”, “Uzaktan Eğitim ve Hibrit Eğitim Modelleri” ile “Mesleki Eğitimde VR ve AR Kullanımı” konularını anlattı. Dijitalleşmeyle ilgili dünyada çok hızlı bir değişim ve gelişme olduğunu belirten Prof. Dr. Ovalı, dijital dönüşümün, en çok eğitim sektörünü etkileyeceğini ancak teknik eğitimin bundan daha az etkileneceğini ifade etti; yakın zamanda sosyal alanlarda da değişimin görüleceğini vurguladı.
“Dünyada çok hızlı dijital dönüşüm var”
Seminerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Ovalı, “Denizli Ticaret Odamızda, dijital dönüşümün farklı mesleklerdeki etkilerini anlattık. Bu kez de tekstil teknolojisi öğretmenlerimizde dijital dönüşümle ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştık. Dünyada çok hızlı bir değişim var ve bu değişime hepimiz uyum sağlamak zorundayız. Doğru dijital dönüşüm kavramını katılımcılarımızla da değerlendirdik ve özellikle bu sektörde kullanılan dönüşüm teknolojileri neler diye baktık ve çözümlerini hep birlikte interaktif olarak ele aldık” dedi.
Eğitime katılan tekstil teknolojisi öğretmenleri, sunumu dolayısıyla Prof. Dr. Ovalı ile kendilerine bu imkânı sağlayan başta DTO olmak üzere Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’ne (ABİGEM) ve iş birliği yaptığı kurumlarla personeline teşekkür etti.
“Dijital dönüşüm için desteğe ihtiyacımız var”
Necla Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Taşkın da Denizli Ticaret Odası’na eğitimler için teşekkür etti. Taşkın, “Bizler; okul idarecileri ve öğretmenler olarak dijital dönüşümün mesleki eğitime etkilerini görüşüyoruz. Bizim talebimiz, özel sektörün dijital dönüşüm noktasında okullara biraz daha katkı sağlamasıdır. Bunu da gerçekleştirdiğimizde bizim önümüzde kimse duramayacaktır diye düşünüyorum. Eğitime geçen yıl da katılmıştım. Çok faydalı olduğunu ve öğrencilerimize de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tür eğitimlerin devam etmesini istiyoruz” dedi.
“Dijital dönüşümü çok önemsiyoruz”
Eğitimleriyle ilgili bir değerlendirmelerde bulunan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, dijital dönüşümün çok hızlı ilerlediğini, oda olarak hem üyelerine hem de farklı mesleklere yönelik eğitimler düzenlediklerini vurguladı. Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak eğitime çok önem veriyoruz. Son dönemde de dijital dönüşümü bu anlamda önceledik. Çünkü bu konuda çok hızlı bir gelişme var ve biz geri kalamayız. Bu konuyla ilgili üyelerimizin ve sektörlerimizin gelişmelere hızla adapte olmasını istiyoruz. Onun için tekstil teknolojisi öğretmenlerimize bu konuda eğitim verdik; bu sayede onlar da öğrencilerini doğru bir şekilde yönlendirsinler. Bizden talep oldukça bu türdeki eğitimlerimize devam edeceğiz; yoğun katılım için teşekkür ederiz. Bizden bu tür konularda ilgi ve desteklerini esirgemeyen Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğü’ne ve teknik meslek lisesi öğretmenlerimiz ile okul idarecilerimize de müteşekkiriz” dedi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.