EPDK, akaryakıtta fiyat farkını kaldırdı

5 Mayıs 2024 18:16

EPDK'nın yeni kararıyla, farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulaması sona eriyor.

EPDK, akaryakıtta fiyat farkını kaldırdı?v=1

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı"nı Resmi Gazete'de yayımladı. Bu karara göre, artık farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak.

Kararın detaylarına göre, "DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt)" olarak kullanılıp kullanılmayacağına dair bilgi ve fiyat farkının uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin ibareler yürürlükten kaldırıldı. Ayrıca, fiyat farkı uygulanan akaryakıtların sadece tüketici talebi doğrultusunda ikmal edilmesine ilişkin kural da ortadan kaldırıldı.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak artık aynı tür akaryakıtlarda birden fazla fiyat olmayacak. Bu değişiklikle, tüketiciler ve bayiler arasındaki belirsizliklerin önüne geçilmesi ve operasyonlarda kolaylık sağlanması hedefleniyor.

EPDK'nın açıklamasında vurgulandığı gibi, kararın 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Ayrıca, petrol piyasası mevzuatına göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ekleyebileceği ancak bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmadığı da bildirildi. Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının karşılanması için en yüksek hizmet ve kalite standartlarının korunacağı vurgulandı.

Yorumlar (0)
Hava Durumu
+7
°
C
H: +
L: +
Konya
Çarşamba, 04 Aralık
7 Günlük Hava Tahmini
Pe Cu Ct Pz Pt Sa
+ + + + + +10°
-2° -1° + +