‘Galaktik Hazine’ye Hong Kong’dan ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle Hong Kong’da düzenlenen Infinite Frames Film Festivali’nde üçüncü oldu. Midjourney isimli yapay zeka yazılımını kullanarak hazırladığı filmde, genç bir kaşif olan Faye’nin efsanevi hazineyi bulmak için galakside yaptığı yolculuğu anlatan Çörtle, sıra dışı çalışmasıyla büyük beğeni topladı.
Hong Kong Üniversitesi tarafından düzenlenen ve dünyanın seçkin üniversitelerinde eğitim alan genç sinemacıların katıldığı festival, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Farklı ülkelerden gençler, bu prestijli festivalde ödüle ulaşmak için aylar süren titiz bir çalışma gerçekleştirdi. İEÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, ödülü İzmir’e getirerek büyük gurur yaşadı. Aynı bölümde eğitim gören Tuğrulbey Koç ve Cemre Geçer’in hazırladığı ‘Bu Acıların Hepsi Daimi’ filmi de festivalde gösterilen eserler arasında yer aldı.
Üniversiteden bu yıl mezun olmaya hazırlanan Çörtle, ödüle ulaşmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “Yapay zeka, her alanda olduğu gibi sinema sektöründe de etkisini hızla artırıyor. Ben de bu alanda örnek, fark oluşturan bir çalışmaya imza atmak istedim. Senaryosu tamamen bana ait olan Galaktik Hazine, içime çok sinen ve dikkat çekeceğine inandığım bir animasyon filmdi. Mezun olmama çok az bir süre kala böylesine önemli, saygın bir ödülü almak beni çok mutlu etti. Kariyerime, eğitim aldığım alanda devam etmek, yeni projelere imza atmak istiyorum. Bu ödül, motivasyonu daha da artırdı ve bana güç kattı” ifadelerini kullandı.
Başarı yolunu açıyoruz
İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serkan Şavk, festivalde yer alan öğrencileri tebrik ederek, “Bölümümüzü, diğer üniversitelerde verilen geleneksel sinema ve televizyon eğitiminden farklı kılan nokta, sinemanın hızla gelişen dijital medya teknolojileriyle kesişme noktalarına odaklanmış olması. Teknolojik gelişmeler ve toplumsal tüketim eğilimleri, artık sinema sanatının etkileşimli dijital medya teknolojileriyle bütünleştiğini gösteriyor. Bu nedenle bölümümüz, dijital ortamda üretilen/sunulan kurmaca, belgesel, deneysel, etkilişimli anlatılar gibi sinemanın yeni biçim ve içeriklerine açık bir program sunuyor. Bunlar da öğrencilerimize başarı yolunu açıyor” dedi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.