İlk ders Vali Dr. Elban’dan
Yaşar Üniversitesi’nin 2024 – 2025 Akademik Yılı İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın verdiği açılış dersiyle başladı. Vali Elban ayrıca, 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Yeni Spor Salonu’nun da açılışını yaptı.
Yaşar Üniversitesi, bu yıl katılan 2 bin 500’ün üzerinde öğrencisiyle 23’üncü akademik yılına “Merhaba” dedi. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törene; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Törende, bu sene Yaşar Üniversitesi’ne puan türüne ve başarı sıralamasına göre dereceyle yerleşen öğrencilere hediyeler verildi. Dönem açılış dersini ise İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban verdi.
Gençlere değerli tavsiyeler
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Her şeyden önce çok iyi konuşan, yazan, anlayan, kendini doğru ifade edebilen, iyi bir İngilizceye sahip olmak zorundasınız. İngilizceyi çözdükten sonra ikinci yabancı dil konusunda hızlı bir başlangıç yapıp onda da belli bir mesafe kaydederseniz diğer üniversitelerdeki arkadaşlarınızla rekabet içine girdiğinizde çok önde yer alacağınızı net bir şekilde göreceksiniz. Biz hep yabancı dili vurguluyoruz ama maalesef kendi dilimizi öğrenmiyoruz, bilmiyoruz. Çoğu zaman da öğrendiğimiz yabancı dilin kendi dilimizde neyi ifade ettiğini bilemiyoruz. Dilinizi ne kadar çok zenginleştirebilirseniz, o kadar çok yabancı dili öğrenebileceğinizi ve o kadar sağlıklı, doğru düşünüp, doğru anlayabileceğinizi ve kendinizi doğru ifade edebileceğinizi göreceksiniz” dedi.
“Mutlaka kod okuryazarı olmalısınız”
Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları süresince dijitalleşme konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Dr. Elban, “Dijitalleşme meselesini üniversiteyi bitirmeden halletmeniz gerekiyor. Çok iyi sosyal medya ve internet kullanıcısı olabilirsiniz. Ama üniversite bitmeden mutlaka kod okur yazarı olmak zorundasınız. Mutlaka en az 1-2 yazılım dilini biliyor olmak zorundasınız ki bu yeni dünyadaki dijital dönüşüme, dijital çağa ayak uydurasınız. O yüzden üniversite bitmeden dijitalleşmeyle ilgili okuryazarlık meselesini ve minimum iki dil öğrenme meselesini çözeceksiniz. Siz çözmezseniz ana sınıfında, ilkokulda, ortaokuldaki çocuklar bunları öğreniyor. Onlarla rekabette geri kalabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
“Bilimsel düşünün ve her şeyi sorgulayın”
Bilimsel düşünmenin önemine dikkat çeken Vali Dr. Elban, şunları söyledi:
“Üniversiteli, sorgulamadan hiçbir şeyi kabul etmemeli. Hayatı, öğretmeninin söylediği şeyi, sosyal medyada gördüğü, haberde dinlediği her şeyi sorgulamak zorundasınız. Çünkü siz artık bir bilim yuvasındasınız ve bilimsel düşünmek, bilimsel yaşamak, bilim kurallarına göre sorgulamak zorundasınız. Sorgulamadan kabul ederseniz, sizin bir bilim hayatı sürdürdüğünüz ya da bilimsel bir çalışma içinde olduğunuzu kimse söyleyemez. Çok yönlü düşünmek istiyorsanız, mutlaka çok kaynaktan beslenmek zorundasınız. Atatürk’ün söylediği gibi tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çok çalışmak.”
Yeni akademik yılda yeni spor salonu
Törenin ardından, Yaşar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Yeni Spor Salonu’nun açılışı gerçekleşti. Yeni binanın girişinde kurdele kesildikten sonra spor salonu gezildi. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, spor salonunda basketbol oynadı.
Açılışı yapılan Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Yeni Spor Salonu’nu hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yeni SKS Binamız ve Spor Salonumuzun modern tesisi, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek şekilde tasarlanmıştır ve kampüs yaşamına büyük katkılar sağlayacaktır. Toplamda 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olan bu yeni bina, pek çok yenilik ve imkân sunuyor. Basketbol ve voleybol sahaları, kapalı spor salonu ve çok amaçlı antrenman alanlarına sahip modern tesis, tüm öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın spor yapma alışkanlıklarını destekleyecek bir cazibe merkezi haline gelecektir” şeklinde konuştu.
Yeni eğitim binasının çalışmaları sürüyor
Çalışmaları devam eden yeni eğitim binasıyla ilgili konuşan Yiğitbaşı, şunları söyledi:
“Üniversitemizin büyüme ve gelişme sürecinin bir parçası olarak yapımı devam eden yeni eğitim binamız ise gelecekteki eğitim faaliyetlerimize önemli katkılar sağlayacaktır. 32 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu modern yapıda yer alacak son teknolojilerle donatılmış sınıflar, laboratuvarlar ve geniş öğrenci etkinlik alanları ile öğrencilerimize rahat ve verimli bir öğrenme ortamı sunmayı hedefliyoruz. 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete açılmasını planladığımız bu yeni bina, mimarisi ve teknik altyapısıyla hem akademik hem de sosyal yaşamın buluştuğu bir merkez olacak.”
“Nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer”
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise üniversitenin yakın zamanda elde ettiği başarılardan bahsederek, “Üniversitemize gösterilen güvenin bir göstergesi olarak, aramıza katılan 2 bin 500’ün üzerinde yeni öğrencimizle bu akademik yıla başlıyoruz. Nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer oluşturmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmak olan misyonumuzda hep birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Üniversitemiz, yerel ve uluslararası iş birlikleriyle bilgi üretmeyi, bu bilgiyi toplumun yararına sunmayı ve öğrencilerimizi geleceği dönüştüren bireyler olarak yetiştirmeyi sürdürecektir. 2024 - 2025 Akademik Yılı’nın hepimiz için başarılarla dolu, verimli ve keyifli geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.