Muğla’da Yerel Tohum Merkezi öğrencileri toprakla buluşturdu
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Doğa Eğitimi ve Destekleme’ programı, “Tarım Okuryazarlığı ile Yeşil Tarım” projesi kapsamında Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen 30 öğrenci, Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezini ziyaret etti. Rize, Kayseri, Bursa gibi şehirlerden gelen öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve laboratuvar hakkında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelinden bilgi aldı.
Ziyaret ve proje hakkında bilgi veren Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Kara şunları söyledi; “Bugünkü etkinliğimizde çocuklara tohum yolculuğunu anlatacağız. Tohumun macerası, tohumun bitkiye dönüşümü, tarıma olan faydalarından bahsedeceğiz. 30 öğrencimiz var. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını bitirmiş 7’inci sınıf öğrencilerimiz mevcut projemizde. Türkiye’nin birçok ilinden öğrencimiz var. Rize, İzmir, Denizli, Kayseri, Burz-sa ve Çankırı’dan gelen öğrencilerimiz var” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi Sorumlusu Ahmet Babacık, “30 öğrencimiz Yerel Tohum Merkezini ziyaret etti. Öğrencilerimize tohum merkezimizin tanıtımını yaparak tohum nedir, tohumun yapıları, laboratuvarda yapılan işlemler, tıbbi aromatik bitkiler nelerdir, distilasyon merkezimizi anlattık. Ayrıca öğrencilerimize tohum topu etkinliği yaptırdık. Tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen uçucu yağlardan bahsettik. Bunlardan yaptığımız ürünler krem ve sabun gibi ürünlerden bahsettik. Ata tohumun önemine vurgu yaparak yerel güç ulusal tohumdan bahsettik” dedi.
İstanbul’un Üsküdar ilçesinden geldiğini söyleyen 13 yaşındaki Beris Özdemir, “Buraya geldiğimizde bitkilerin ve çiçeklerin olduğu bir bahçeden geçtik. Orada çeşit çeşit çiçek ve bitki vardı. Oradan sonra yaklaşık 950 çeşit tohumun olduğu bir odaya geçtik. Orada da bize tohumları tanıttılar. Tohumlarla ilgili bilgiler verdiler” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.