SUBÜ’de 2024 yılı performans sunumları yapıldı
SUBÜ akademik ve idari birimlerinin stratejik plan doğrultusundaki hedefleri ve faaliyetleri, 2024 yılı performans sunumlarının yapıldığı toplantılarda değerlendirildi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ), tüm akademik ve idari birimler 2024 yılı performans sunumlarını gerçekleştirdi. Stratejik plan doğrultusunda birimlerin faaliyetleri ile hedeflerinin görüşüldüğü toplantılardaki sunumları birim yöneticileri yaparken; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, fakülteler, Yabancı Diller Yüksekokulu ve meslek yüksekokullarının gelecek perspektiflerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Merkez müdürleri, koordinatörler ve daire başkanları yaptıkları sunumlarla faaliyetlerine ilişkin detayları paylaştı. 2024 yılına ilişkin genel değerlendirmelerde bulunuldu. SUBÜ’nün eğitim-öğretim, Ar-Ge ve topluma hizmet temelli stratejik hedefleri üzerine yoğunlaşıldı. Üç gün süren toplantılar Senato Salonu ve Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantılara SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Oğuz Türkay, Genel Sekreter Doç. Dr. Gökhan Ergen, senato üyeleri ile Kalite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selcen Vodinalı ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Sezai Aykaç katıldı. Toplantılar gelecek dönem hedeflerinin görüşülmesi ve soru cevap kısımları ile sona erdi.
Gelişimimiz başarılarla devam ediyor
Kalite yönetiminin temel unsurlarından birisi olan planla-uygula-kontrol et-önlem al döngüsünü (PUKÖ) etkin bir şekilde hayata geçirerek başarı kazandıklarını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "2024 yılı üniversitemizin gelişimini sürdürdüğü ve birçok projeye imza attığı bir yıl oldu. Genç bir üniversite olarak 5 yıllık stratejik planımızın son yılını da başarıyla tamamladık. Dünya sıralamalarında yer almaya başladık. Daha iyiler arasında yer almak için örnek çalışmalarımızı arttırıyoruz. Ülkemizin geleceğine katkı sunacak proje ve fikirleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda araştırma merkezlerimizin bilimsel üretkenliğini arttırmayı, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) dijital dönüşüm ve bilim iletişimi gibi yeni hamlelerini merkeze alarak toplumla daha güçlü etkileşim kurmayı arzuluyoruz" diye konuştu.
Aile vurgusu
Bilimsel çalışmalarının sadece akademik camia ile sınırlı kalmaması ve toplum tarafından da anlaşılabilir ve ulaşılabilir olmasının önemine değinen Sarıbıyık, "Faaliyetlerimizi bu yönde gerçekleştirerek kamuoyu ile katma değer üreten proje ve raporlar paylaşmalıyız. Cumhurbaşkanımız 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmişti. Biz de bu temaya odaklanarak gelecekteki projelerimizi şekillendirmeliyiz. Aile toplumun temel taşı ve eğitimden bilime kadar birçok alanda ilerlemenin kilit unsuru. Bu nedenle üniversitemizin akademik ve sosyal projelerinde aile yapısına yönelik araştırmalara ve toplumsal farkındalık çalışmalarına daha fazla yer vermemiz gerekiyor. Tüm birimlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Kurum kültürümüzün güçlenmesine ve kök salmasına katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İlerleme kaydedildi
Toplantılarda paylaşılan verilerin stratejik hedeflerinin büyük bir kısmına başarıyla ulaşıldığını gösterdiğini söyleyen Sarıbıyık, "Çeşitli alanlarda ilerlemeler kaydedildiğini gördük. Performans sunumları; birimlerin hedeflerine ulaşırken karşılaştıkları zorlukları, başarıya giden süreçte izledikleri yöntemleri ve kullandıkları kaynakları değerlendirme imkânı veriyor. Değerlendirme süreci ise gelecek dönem stratejilerinin daha verimli bir şekilde belirlenmesine katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.