Türkçeyi öğrenen uluslararası öğrencilerden renkli mezuniyet töreni
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler, düzenlenen şölenle mezuniyetlerini kutladı. Törende öğrencilerin Türkçe şarkı söylemesi, folklor gösterisi yapması ve tiyatro sergilemesi renkli görüntüler oluşturdu.
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “OMÜ TÜRKÇE Uluslararası Öğrenci Şöleni ve Mezuniyet Programı” adıyla organize edilen etkinlikte, farklı ülkelere mensup yaklaşık 450 uluslararası öğrenci, Türk öğrencilerin eşliğinde icra ettikleri renkli ve eğlenceli gösterilerle mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.
"Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olacağız"
Program ilk olarak konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olacağız" dedi.
Her gittiği ülkede kendini Türkçe ifade edebiliyor olmanın mutluluk verici bir duygu olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, "OMÜ olarak 11 yıla aşkın süredir Türkçeyi en iyi şekilde öğreterek mezunlarımızı veriyoruz. Dilimizin böyle yaygınlaşması ve dünyanın her yerinde bizim temsilcimizin olması ayrı bir mutluluk verici. Türkiye’ye gelen tüm öğrenciler ve burada yaşayanlar yıllar içerisinde örf, adet gelenek ve göreneklerimizi de öğrenerek bizleri temsil ediyor. Tarihimizin getirdiği misyonu son 11 yıldır, çok daha iyi akademik platformla pekiştirmiş durumdayız. İnanıyorum ki, yıllar içerisinde de çok daha fazla mezun veren, Türk dilinin ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunan bir üniversite olacağız. Ayrıca üniversitemizin gelecek yıllarında çok daha başarılı bir şekilde dünyayla yarışabilecek bir üniversite pozisyonunda bu arkadaşların sayesinde geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
Programda ayrıca OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da konuşma yaptı.
Konuşmanın akabinde şölen ekibindeki öğrencilerin Türkçe şiirler okumasıyla başlayan program, tiyatro gösterisi ve canlı performans olarak Karagöz ve Hacivat oyunu ile devam etti.
Programda yine öğrencilerin Türkçe icra ettiği şarkılar ve yanıltmaca türünde söyledikleri tekerlemeler keyifli anlar yaşatırken Türkçe kullanımına yönelik skeç de kahkahalarla izlendi. Karadeniz yöresi halk oyunlarından horon örneklerin de sunulduğu program coşkuyla sona erdi.
Programda ayrıca İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Öğrenci Daire Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.