Türkiye’nin tekstil zirvesi Antalya’da gerçekleşti
Türkiye’nin tekstil sektörünün önde gelen isimlerinin ve uluslararası tekstil dünyasının devlerinin buluştuğu Viptex Fashion Uluslararası Kumaş ve Aksesuar Fuarı, Antalya’da başladı.
11-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen Fuar, KOSGEB desteğiyle gerçekleşiyor. Fuarda, Türkiye’nin en büyük 150 tekstil fabrikası ile 42 ülkeden tekstil devleri, kumaş ve aksesuar alanındaki son gelişmeleri ve iş birliği fırsatlarını keşfetmek için bir araya geldi.
Tekstil endüstrisindeki en büyük etkinliklerden biri olarak kabul edilen, katılımcı ve ziyaretçi sayısı açısından büyüklüğüyle dikkat çeken Viptex Fashion Fuarı, Türkiye’nin tekstil sektörünü uluslararası düzeyde tanıtmak ve desteklemek amacıyla düzenlendi. Ülkenin tekstil üretimindeki liderliğini vurgulayan fuarda, katılımcılar ürünlerini sergileyerek dünya çapındaki iş birliklerini güçlendirme fırsatını yakalıyor.
Viptex Fashion Fuarı, Türk tekstil ürünlerinin uluslararası arenada daha fazla tanınmasını sağlayarak dış ticarete önemli katkılar sunuyor. Türkiye’nin önde gelen tekstil markaları, bu etkinlikte iş birliği imanlarını arıyor ve dünya pazarlarına açılarak ülkenin ekonomik büyümesine destek olurlar. Ziyaretçi firmalar arasında bulunan DE FACTO, LC WAIKIKI, KOTON, ROMAN, PENTI gibi Türk markaları, Türkiye’nin tekstil sektöründeki başarısını ve kalitesini uluslararası düzeyde temsil ediyorlar.
Viptex Fashion Fuarı, sadece tekstil sektörünü değil, aynı zamanda Türkiye’nin genel ekonomisini de canlandırıyor. Bu etkinlikte gerçekleşen iş anlaşmaları ve ticaret, yüksek değerde sözleşmelerin imzalanmasına imkan tanırken, ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. Katılımcılar, ürünlerini dünya pazarlarına sunarak büyümeye devam ediyorlar. Fuar, tekstil dünyasının önde gelen etkinliklerinden biri olarak hızla yükselmeye devam ederken, gelecekteki hedefleri arasında daha fazla uluslararası katılımcı ve işbirliği yer alıyor.
Ziyaretçiler arasında yer alan Polonya’dan 4F, LPP, HENDERSON, GATTA; Romanya’dan NISSA; Sırbistan’dan RAMAX DOO, S&SAX, BEBA; Rusya’dan BOSCO, CHARUEL, OSTIN, MELON FASHION; Belarus’tan KALINKA, MARK FORMELLE, CONTE SPA, PANDA; İspanya’dan INDITEX, EL CORTE INGLES, S’OLIVER gibi dünya çapında tanınmış markalar da Viptex Fashion’da yer alıyor. Ayrıca, GERRY WEBER, THE STING, HUGOBOSS, DANINI gibi markalar da etkinlikteki önemli katılımcılar arasında bulunuyor. Organizasyona Telgraf Turizm de teknik destek sağlıyor.
“Fuarı daha da büyütmeyi düşünüyoruz”
2017 yılında etkinlik olarak başlattıkları buluşmaları bu yıl fuar haline getirdiklerini aktaran Fuar Direktörü Sedat Dinççoban, “İlk başladığımızda 10 Türk firması, 30 Rusya müşteri olarak başlamıştık. Şuan itibariyle 150 Türk firması, 42 ülkeden de 420 firma fuarda yer alıyor. Türk tekstilini ihracat bazında yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı. Ağırlıklı olarak Rusya pazarıyla başlamıştık. Daha sonra eski Rus Cumhuriyet’lerinden başladık. Ardından Avrupa’ya açıldık” dedi.
Fuarın giyim kumaşıyla alakalı olduğuna değinen Dinççoban, “Kadın, erkek, çocuk giyiminde kullanılan kumaşların sergilendiği bir fuar. Tamamen giyim ile alakalı. Daha çok ihtisas fuarı diyebiliriz. Fuarı daha da büyütmeyi düşünüyoruz” dedi.
“Ziyaretçilerden olumlu dönüşler alıyoruz”
Organizasyon Müdürü Mesut Avcı da, 5 yıldızlı otelde düzenledikleri ilk fuara katılımın oldukça yoğun olduğunu dile getirdi. Fuarın asıl amacının Türkiye’deki tekstil ihracatını geliştirmek olduğuna işaret eden Avcı, “Türkiye’nin en önde gelen kumaş üreticileriyle, uluslararası markaların bir araya geldiği bir platform. Yaklaşık bin 500 kişilik bir organizasyon bu. Ziyaretçilerden de olumlu dönüşler alıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Katılımcı firmalar da memnun
Rus firması adına fuarda yer alan katılımcılardan Gülruh Durum, fuarı çok güzel bulduğunu belirterek, “Organizatörler çok emek vermişler. Oldukça da kalabalık. Yabancı müşterilerin olması da avantaj. 3 günde güzel bir sonuç alacağımızı umuyorum. Biz Rusya’da büyük bir firmayız ama ona rağmen tanımadığımız müşterilerimiz varmış” dedi.
Daha önceki versiyonlarda katıldıkları organizasyonların üzerine koyarak fuar haline gelmesini başarı olarak gördüğünü ifade eden Karınca Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınöz ise, “Fuar, Türk tekstilinde çeşitlenmeyi sağlıyor hem de müşterilerle daha sosyal bir alan içinde derinlemesine ilişkiler kuruluyor. Daha önceki senelerdeki müşterilerimizi burada görmekten memnunuz. İlk gün olmasına rağmen ciddi siparişler aldık. Yeni müşteriler noktasında da hepsi yurt dışından geliyor. Fuar sayesinde yüzde 50-60 civarında yurt dışına açılabildik” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.