Uluslararası öğrenciler üçüncü kez İzmir’de buluştu
Erasmus Hareketliliği Karma Yoğun Programlar Projesi’nin (BIP) üçüncüsü, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde, Hollanda Breda Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya Koblenz Üniversitesi ve Portekiz Porto Politeknik Enstitüsü (ISCAP) ve Gürcistan Üniversitesi gibi Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşti. Proje kapsamında öğrenciler, çevrim içi dersler aldıktan sonra Yaşar Üniversitesi’nde bir araya geldi, Türk tarım teknolojileri firması için iletişim kampanyası hazırlayıp sundu.
BIP Projesi için Hollanda, Almanya, Portekiz, Rusya, Avustralya, ABD, Hindistan, Gürcistan, Ukrayna ve Macaristan olmak üzere 11 farklı ülkeden gelen 33 öğrenci ve 7 Yaşar Üniversitesi öğrencisi İzmir’de bir araya geldi. Projeye katılan 41 öğrenciye; Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Huriye Toker, Prof. Dr. Özlem Alikılıç ve Breda Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Çağrı Sümengen tarafından çevrim içi olarak Kültürlerarası Pazarlama İletişimi dersi verildi. Ders kapsamında gerçek şirketlerle de çalışma imkanı sağlandı. Bu yıl öğrenciler tarım teknolojileri ve sürdürülebilirlik konusunda çalışan Doktar şirketinin ihtiyacı doğrultusunda iletişim kampanyası hazırladı. Proje kapsamında, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ı ziyaret ederek İzmir’e duydukları hayranlığı vurgulayan uluslararası öğrenciler, eğitim ve sosyal etkinlikleri bir arada yaşayarak deneyimleme şansı elde ettiklerini dile getirdi.
Kültürlerarası Pazarlama Erasmus ders projesi, eğitim faaliyetinin yanı sıra, Efes Antik Kenti ve müze ziyareti, Karşıyaka şehir turu, Çeşme ve Seferihisar turlarıyla birlikte öğrencilerin kültürel zenginliğini de artırdı.
Uluslararasılaşma çalışmaları hız kazandı
Yeni uluslararasılaşma faaliyetlerine duyulan ihtiyacı dile getiren İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Toker, “Yaşar Üniversitesi’nin uluslararasılaşma stratejik hedefi doğrultusunda Erasmus öğrenci hareketliliği projesini 3 yıldır başarıyla yürüten fakültemiz, Avrupa üniversiteleri ile öğretim elemanı değişimi ve çift diploma programı için çalışmalar yaparak farklı ülkelerle ulusötesi iş birliklerini genişletiyor. Bu projelerde geliştirdiğimiz iş birlikleri ile Avrupa üniversitelerine Erasmus dışında da yeni imkanlar sağlayarak öğrenci gönderiyoruz. Yaşanan deneyimi Anadolu üniversitelerine de aktarmak için Anadolu Üniversitesi’nin düzenlediği Erasmus Değişim Etkinliği’ne katılıp ‘Kimseyi geride bırakma’ mottosuyla birlikte başarmanın önemini vurguladık” dedi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.