Yayıncılık Yaz Okulu 2024, yayıncılık sektörüne nitelikli gençler kazandırdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde düzenlenen 3. Yayıncılık Yaz Okulu ile Türkiye’nin yükselen yayıncılık sektörüne nitelikli gençler kazandırıldı. Programın sonunda yaz okulunu başarıyla tamamlayan 30 katılımcıya sertifikaları verildi.
“Nitelikli Bilimsel Yayıncılık” temasıyla düzenlenen “Yayıncılık Yaz Okulu 2024”, NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci yönetiminde gerçekleştirildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, “Springer Nature, Wiley, Elsevier, Cambridge University Press gibi dünya çapındaki yayıncıların yanı sıra EBSCO, DOAJ, Proquest, Pooltext gibi firmalarla, Hiberkitap, LibraryTurk, Ayeum, İnformascope, Turcademy, ÜNAK, Türk Tarih Kurumu gibi ulusal düzeydeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaptık. 15 ulusal ve 4 uluslararası paydaşın destek verdiği “Yayıncılık Yaz Okulu 2024”, Türkiye’nin yükselen yayıncılık sektörüne nitelik kazandırmayı hedefleyen bir okul olarak bu yıl da büyük bir başarıya imza attı” dedi.
Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 30 katılımcı eğitim aldı
Yayıncılık alanında uzman kişilerin yetiştirilmesinin, gençlerin kariyer planlamalarında yer edinerek becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı “Yayıncılık Yaz Okulu 2024”te Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 30 katılımcıya eğitim verildiğini aktaran Kaleci, “Bu yıl, katılımcılar arasında ‘doçent’, ‘Dr. Öğr. Üyesi’ unvanı almış akademisyenlerin yanı sıra lisans mezunu ve lisansüstü düzeyde araştırmacıların varlığıyla geniş perspektifte katılımcı kitlesine sahiptik. 24 farklı başlık altında bilimsel yayıncılığa dair güncel yaklaşımlar ve dijital dönüşüm süreçleri, ulusal ve uluslararası alanda mevcut durum ve gelecek perspektifi, sektör söyleşileri, kamu ve üniversite yayıncılığına dair paneller ve etkinliklerle yayıncılık yaz okulu zenginleştirildi. Yayıncılık Yaz Okulu 2024, yoğun süren eğitimlerin yanı sıra bilim, teknoloji, inovasyon ve ekosistem konularında yoğun ilgi gören bir eğitim ve gezi deneyimi sundu, yerli ve yabancı 32 akademisyenin katkılarıyla verilen eğitimlerle katılımcılara teorik bilgiler verildi. 60 saatlik örgün ders sürecinin ardından Konya’nın tarihine ve inovasyon ekosistemine dair geziler de düzenlendi. Bu kapsamda; Çatalhöyük, Konya Bilim Merkezi ve Sille ziyaret edildi” diye konuştu.
Hedef, bilimsel yayıncılık alanına yeni ve nitelikli insan kaynağı kazandırmak
Bilimsel yayıncılık sektöründe nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve sektöre yeni yeteneklerin kazandırılması açısından önem taşıyan programın öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Kaleci, “Yayıncılık Yaz Okulu 2024 programında çevrim içi toplantılar aracılığıyla ulusal ve uluslararası alanda uzmanların katılımıyla alana yönelik eğitimler verildi. Bu eğitimler için New York, Londra, Boston, Katar, Dubai’deki paydaş yayıncılar ve uzman eğitmenlerle de bağlantılar yapılarak uluslararası düzeyde bir müfredat hazırlandı. Halka açık olarak düzenlenen panellerde ise, ‘kamu yayıncılığı’ ve ‘üniversite yayıncılığı’ konuları ele alındı” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.