Yazılım sektörüne akademik destek
Yazılım sektörünün güçlendirilmesi, eğitim ve istihdamda nitelikli iş gücünün artırılması için Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ile Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) iş birliği yaptı. Sektördeki yazılımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisi kuruldu.
Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olarak nitelendirilen yazılım sektöründe, iş gücünün artırılması amacıyla Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ile Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) iş birliğine gidiyor. Eylül ayında Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz’un akademik koordinatörlüğünde hayata geçirilecek olan YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisi ile katılımcılara 175 saat sürecek bir programda eğitim verilecek. Yaşar Üniversitesinin derslik ve laboratuvarlarında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek eğitim program sonunda katılımcılara 30 iş günü staj olanağı da sunulacak.
İş birliği protokolünün imza töreni, Selçuk Yaşar Kampüsünde gerçekleştirildi. Protokol, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ve YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler tarafından imzalandı. Yazılım Akademisi projesinin sektöre büyük katkı sağlayacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneğinin bölgemize kattığı katma değer çok yüksek, bu konuda özellikle Yazılım Akademisi de bu çabalara hem akademik hem de uygulama açısından büyük destek sağlayacak bir proje. Bu projenin hayata geçirilmesinde hem YÜSEM’e hem de Başkan Dr. Faruk Güler’in öngörüsüyle birlikte verdiği çaba ve desteğe teşekkür ediyorum. Yaşar Üniversitesi olarak biz zaten toplumla iç içe olmak, bilim ve uygulamalarına katkı vermeyi düşünen ve bunu hayata geçiren bir üniversite olarak bu tarz projeler oluşturmak öncelikli alanlarımızdan biridir” dedi.
YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de, “Programın temel hedef kitlesi dört yıllık üniversite mezunları; ancak programın oldukça teknik bir içeriğe sahip olmasından dolayı kabul edilecek olan katılımcıların belli bölümlerden mezun olması şartı aranacak. Program katılımcısı temel kodlama eğitimlerinin ardından uzmanlaşmak istediği branşı seçerek eğitimine devam edebileceği gibi, 5 modülden oluşan eğitimin bir modülünde YABİSAK üye firmaları başta olmak üzere yazılım sektöründe çalışan uzmanların vereceği “Çevik Proje Yönetimi” eğitimine devam ederek sektöre daha donanımlı hazırlanabilecek” şeklinde konuştu.
Çevik Metodoloji ile Yazılım Projesi Yönetiminin değişen müşteri ihtiyaçlarına ve pazar şartlarına hızlı ve esnek bir şekilde uyum sağlayabilen bir yöntem olduğunu belirten Dr. Faruk Güler, şunları söyledi:
“Program dahilinde verilecek olan eğitimler beş modülden oluşacak ve ilk dört modülün her birinin sonunda yapılacak sınav ile bir üst modüle geçmeye hak kazanılacak. Derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin eğitimlerin sonunda 30 günlük stajda da başarılı olmaları halinde programdan mezun olmaya hak kazanacak.”
Güler, YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisinin, çeşitli sektörel ihtiyaçlara göre ileride farklı tasarım programlarına da evrilebileceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.