Lise Araştırma Projeleri yarışması bölge finali başladı
Balıkesir’de düzenlenen 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Bölge Finalleri, BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki açılış töreni ile başladı.
Açılış programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız’ın açılış konuşması ile başladı.
Etkinlik açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’da Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finali’ne ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında Balıkesir Üniversitesi olarak, bilimsel çalışmalar ve araştırmalar konusunda öğrencilere her zaman destek olmayı hedeflediklerini belirterek yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Üniversite tercihlerinde sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bilimsel çalışmalara destek olacak, araştırma dünyasına yönlendirecek, hem ulusal hem de uluslararası alanda var olmak için Balıkesir Üniversitesi’nin doğru bir tercih olacağını vurgulayan Prof. Dr. Fatih Satıl, öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da kendilerini geliştirme fırsatı sunduğunu ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik açılış programı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Bursa Bölge Sergisi açılışı ve stant ziyaretleri ile devam etti. 26 Şubat 2025 tarihine kadar açık olacak.
Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız, BAÜN Genel Sekreteri Yemliha Yanar, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Uras, Hüseyin Aşık, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Özulus ve 7 ilden toplamda 100 projenin temsilcileri katıldı.
Yorumlar (0)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu.